majlis makan malam

Apr 20, 2009

alasan kukuh kenapa tak dpt hadir:

1. jemputan last minute, kalau maklum lebih awal sudah pasti akan hadir (sebenarnya, kalau maklum awal pun belum tentu hadir)
2. ada urusan lain (alasan paling biasa)
3. majlis yg dianjur bertembung dgn hari yg istimewa spt birthday, aniversari dsb (mereka yg tak sambut birthday adalah seorang yg self-centered – kata mrk yg bijak pandai)
4. buat apa nak datang, bukan ada kepentingan pun... (kalau ada kepentingan, ada peluang dpt downline atau bussines income ke - jemput setiap hari pun takpa)
5. aku punya pasallah nak datang ke tak nak!
6. ada show yg menarik tak?(tarian gelek misalnya), kalau takda lebih baik jgn jemput...
7. on diet, tak boleh makan sembarangan sbb nak kontrol, body fat & bmi
8. dinner? nonsense...!

Nota: entri blog ini tdk ada kaitan dgn yg hidup atau yg mati (...atau yg 'mati' fikiran)

2 refleksi:

fazerilnazwan said...

malas nak pergi majlis sebegini, sbb bnyk sgt protokol, kena dengar ucapan berjela-jela, kena pakai eksklusif spt sut atau batik, duduk semeja dgn datuk dan tan sri...banyak lagilah. itulah sbbnya banyak alasan mcm yg TS listkan tu...he he he

tg shaaban said...

kisah di sebaliknya, olh sbb TS tk dpt hadir ke dinner sbb menghadiri suatu bengkel. jadi boss TS cadangkan nama kawan TS utk gantikan. ttp kwn TS tu salah faham, tuduh TS macam2. tapi dia tak ckp direct dgn TS sebaliknya attack TS dlm blognya. olh sbb dia yg mulakan, TS cuma ikut rentaknya sj.asasnya cuma, undangan utk dinner, tk nak pergi sudahla, takda siapa pun nak paksa...