FIFA Ballon d'Or Award

Jan 11, 2011

world player of the year 2010ialah lionel messi, pemain barcelona & argentina. aku tak nafikan messi pemain yg hebat & prestasinya begitu memuncak. namun aku kurang setuju. tetapi sepatutnya prestasi sepanjang tahun yg diambil kira. lagipun tahun lepas ialah tahun world cup & messi tidak menonjol di kejohanan itu. kalau ikutkan pilihan peribadi aku, tahun lalu milik xavi atau wesley sneijder. kalau orang boleh pertikai lagu ana raffali jadi juara AJL 25 aku pun boleh komplen jugak pasal messi...heh heh

8 refleksi:

Anonymous said...

apehal lak tk setuju bro...
messi mmg tebaik....

tg shaaban said...

gua tak kata tak setuju, cuma kurang setuju (spt di atas)

messi bersama barcelona tk begitu berjaya spt thn sebelumnya (5 piala) cuma menang di la liga.
lagipun thn lepas, adalah tahun world cup, selalunya prestasi di kejohanan itu diambil kira spt sebelum ini matthaues, canavaro, zidane, ronaldo (brazil) dll.

lagi pula, tdk ada panel khas dlm pemilihan, ianya berdasarkan undian coach serata dunia...jadi ada bias & unsur populariti jugakla

rahimin said...

yep.
aku setuju dgn kau.
mmg messi superb...tk nafikan.
tp utk musim lepas ada yg lebih baik utk prestasi sepanjang tahun yg diambil kira...

fazerilnazwan said...

kalau ikut prestasi hujung tahun....safee sali boleh menang kot!

ha ha, gurau je bro...

tg shaaban said...

ha ha, ril...

kalau mcm tu, k. rajagopal boleh jd coach of the year kalahkan mourinho

suriahoney said...

isk...isk...

abg ronaldo tk menang ke...?

x pe, u ttp di hati honey

tg shaaban said...

hani,

hero bola yg baru bg org pompuan skrg ialah khairul fahmi che mat...
keeper m'sia.
tp dia dh ada awek...he he

tdevaraj said...

Ronaldo dah pencen bola kan? Sekarang jadi rumah tangga sepenuh mata? betul tak Bangsawan Nilai?