- alhamdulillah...hjh. kak lang dah balik -

Nov 14, 2011

 sebenarnya tak ade satu pun gambar yg aku ambik semasa di airport menyambut kepulangan kak lang, kak teh dan anjang, semalam, ahad, 13 nov.  mungkin sbb terlalu teruja semasa menunggu & tercari-cari kemunculan mereka daripada ruang menunggu yg penuh sesak.  aku sudah menunggu di airport klia seawal 7:15 pagi, kerana mereka dijadualkan tiba jam 7:30 pagi. kemudian diumumkan kelewataan ketibaan kepada 8:58 pagi diikuti urusan bagasi. hanya pada jam 10:15 pagi baru kita orang dapat jumpa. syukur alhamdulillah ketiga2 mereka sihat.
 macam satu tradisi pulak, orang yg pergi haji akan bawa balik buah tangan untuk sanak saudara di tanah air. yg ini kurma, buah zaiton, coklat dan kacang-kacangan. kami sempat mengadakan kenduri doa selamat tengah hari itu menyambut kepulangan mereka. jemputan terdiri dpd orang2 kampung dan sanak saudara terdekat. wajah hajah2 tersebut kelihatan berseri-seri menyambut tetamu yg datang...
yg ini ialah set  minuman yg diperbuat dpd 'emas'. kami dihidangkan dgn air zam-zam. erol, eril dan erin beriya-iya nak minum sbb mak langnya kata, boleh terangkan hati dan boleh score A dlm exam....

3 refleksi:

HappyIrfa said...

alhamdulillah kak lang selamat kembali..mesti rindu pada rumah yang di tinggalkan ..hehe

editor kampung said...

alhamdulillah moga pulang dgn haji mabrur...

rahimin said...

alhamdulillah