mr. mama dan lcct

Feb 12, 2009

nampaknya 2-3 hari ni terpaksala TS jadik mr. mama. melayan kerenah anak2.
wife out station ke kuching.
sbb dah last minute semua tiket dah habis (air asia/mas). yg ada cuma flight 7:00am sdgkan meeting jam 10:00am.
pagi tadi seawal 6.00am hantar dia ke LCCT. ingatkan tklah sibuk sbb awal pagi. meleset!
laluan ke terminal agak sesak. maklumla tk spt klia, di sini cuma ada satu laluan. berlepas atau ketibaan, laluan sama. takda tempat turunkan atau ambik penumpang.
semua kenderaan guna laluan yg sama - persendirian, teksi atau bas.
itulah penyebab sesak. takkanlah org yg bawak beg besar2 atau bnyk brg nak turun jauh dari terminal. teruklah nak angkut. jadik kebanyakannya tk hiraukan sign board - no parking/no waiting/no loading/unloading.
ramai pakat berhenti tepi jalan. malah ada yg double parked. mana tak sesak.
TS hanya sempat turunkan wife sebelum beredar pergi. lagi pun dah berbalas2 'pantun' kat rumah tadi. kalau nak masuk parking, satu hal lagi pulak.
apa boleh buat.
itula fungsinya lcct. terminal tambang murah jadi segala kemudahannya terhad...murah!
yg pasti 2-3 hari ni pasti sesak kat rumah mcm lcct. sesak nafas melayan anak2...hu hu

2 refleksi:

editor kampung said...

padan muka you, mr mama.
ingat senang ke jadi mama.

tg shaaban said...

padan muka I, hu hu