out station

Feb 20, 2009

ptg tadi, check-in di hotel di jln putra, kl. apa boleh buat kena ikuti bengkel. yg sebenarnya wakil boss.
semak nama kat kaunter hotel. takda nama TS di situ...pulak dah. pengesahan penyertaan dah dibuat pd penganjur sjk 3 hari lepas.
mcm mana ni. tengok di lobby tu, takda sekor pun ahli sekretariat penganjur kat situ. nak refer sapa?
akhirnya TS suruh staf di kaunter yg cun melecun tu semak nama boss. memang sah. nama boss tak ditukar kpd nama TS. apara...nyusahkan org.
kalau takda nama tadi memang TS dah nak blah aje dr situ.
bila masuk bilik hotel di tingkat 14.
arghh...fikiran jadi tenang. kepala yg tadinya dah panas, tiba2 sejuk.
biliknya luas, cantik, kemas, perhiasan menarik. bila bukak tingkap, viewnya pun sedap mata memandang.
boleh nampak menara kembar lagik.
ok lah sekurang2nya, tklah boring duk sini sepanjang hujung minggu ni. seberang jln hotel ni pun ada kompleks beli-belah. ada masa luang nanti, boleh jengok ke situ.
patutnya mlm ni ada sesi ice breaking. tapi malasla nak turun.
memerap dlm bilik ni lagik best. lagipun channel bola (sukan) 812/813 ada kat sini.

2 refleksi:

editor kampung said...

out station=luar stesen=luar daerah
=luar pejabat
kelakar out station ttp masih di KL

tg shaaban said...

tu la pasal. utk yg dtg dr luar kl memangla kira out station. tp yg kerja kl ni camno...