Harga promosi serendah DARI...

Jan 15, 2010


kalau order rojak atau cendol di gerai tepi jalan pun kena spesifik.
kalau order rojak, kena sebut - rojak mi ke, rojak kosong ke, rojak tak mau tauge ke, rojak mau kuah lebih ke.
begitu jugak kalau order cendol - ada cendol pulut, ada cendol kacang, ada cendol besar/kecik, ada cendol biasa.
bukan apa-apa, sbb pasal harganya berbeza-beza.
samalah macam promosi jual kereta, rumah atau lelain. harga DARI rm30,000
sekarang ni rojak atau cendol pun - harga DARI rm2.50
harga DARI itu sengaja tdk dihighlightkan
bukan apa kalau setakat order - "mamak, rojak satu ye..."
dia akan bagi kita rojak yg paling lengkap (maksudnya mahal) dgn segala bahan dimasukkan dlm mangkuk termasuk sotong, tauge, sengkuang & segala mcm - maka harga yg dikenakan adalah harga maksimum DARI rm2.50 -rm5.oo.
samalah jugak kalau kita order cendol - "boss, cendol satu..."
akan dimasukkanlah segala macam bahan dlm mangkuk cendol tu dlm satu mangkuk besar dgn harga maksimum DARI rm2.00-3.50
sbb tu lain kali kalau nak order biar jelas, terang & spesifik. " rojak satu, tak mau sotong, kuah kasi lebih..." atau "cendol biasa satu, kecik punya..."
sbbnya aku bercakap dpd pengalaman...

7 refleksi:

tdevaraj said...

HI TS
kau makan rojak dengan siapa?
dengan yang suka pakai baby-T tu ke?s

tg shaaban said...

kalau ngan dia, rojak paling mahal pun tkde hal...hua hua

tdevaraj said...

ye ke? baby-T tu tak lokek belanja untuk you?

aku jeles...tak po lah..rezeki TS

suriahoney said...
This comment has been removed by the author.
suriahoney said...

cool gak.
pakai s.less baby-t, suar kontot, spek itam besar...
mkn rojak bwh pokok
rojak/cendol kt kedai biasa tk ori

tdevaraj said...

Sure mamak yang jual rojak/cendol juling matanya....kalau tak mamak, mesti TS...

beruntung TS..dapat makan cendol, makan tu makan nii...makan rojak..inilah agaknya rezeki melimpah ruah

tg shaaban said...

TD,
burrrrp...kenyang.
jgn jeles bro.