entri untuk jali

Jun 9, 2009

jali,
engkau ingat tak,
1. kau satu2nya budak melayu science stream yg jadik prefect
2. kau selalu pecah lobang pasal assembly sekolah (spy budak asrama sempat gunting rambut)
3. kau mengaku bukan bdk jawa ("mak bapak aku yg jawa, bukan aku"..he he)
4. kita kena kejar dgn pak guard (sbb keluar weekdays)
5. kita jln kaki dr odeon seremban ke asrama (curi keluar tengok midnight show)
6. team takraw jadik state champion (aku feeder, nko tekong, adi killer)
7. kau berkenan kat su***, budak kelas aku (mentang2la dia cun)
8. aku jadik posmen engko (letak surat dlm meja & beg...he he)
9. kau frust sbb su*** jatuh hati kat posmen tu (akula...)
10.aku sorang aje tau kau sebenarnya dh ade awek (budak linggi)
11. awek engko tu lebih tua dpd kau (setahun je...apa ada hal)
12.kita pernah tumpang rumah sewa kengkawan (sbb kena gantung sekolah/asrama 1 minggu - kes rokok)
13.kita berdua tahu pasal kes bakar bilik guru...syhhh!
14.warden ajiz (tompok) panggil semua turun tgh mlm buta pasal kes breakdance (yg jadik kegilaan waktu tu, usung mini compo ke hulu ke hilir...uarh kelakar)
15.semua pelik kenapa warden baru, utz megat, mesti bagi contoh nama aku setiap kali bagi briefing (aku pun tk tau kenapa...anak2 dia kecik lagi!)
16.ramai jeles sbb budak2 sabah tu rapat dgn kau (aku tau sbb engko pernah bwk diorang beraya kat kg engko sbb kesian diorg tk dpt balik sabah)
17.satu asrama turun tengok azura kat odeon (lepas tu gaya berjln pun dh jadi mcm zek (jamal abdillah))
18.aku masuk U, kau masuk maktab jadik cikgu
19.kau kawin dgn budak linggi tu (aku dtg kenduri engko, naik motor dr kampus)
20.last sekali aku jumpa kau, kat bagan lalang (bwk rombongan sekolah pergi berkelah...tkde tmpt lain ke?)

jali, kat mana engkau sekarang...?

5 refleksi:

editor kampung said...

kalau tk silap, odeon seremban tu dh tk wujud lg.
breakdance, azura ...pertengahan 80-an tu, memang tgh menggila

tg shaaban said...

zaman2 search tengah meletop gak tu...
yg bestnya kat hostel dulu, nama sebenar dh lupa sbb semua guna nickname!

suriahoney said...

1. engko satu2nya budak melayu science stream yg jadik prefect
terernya abg jali ni
2. engko selalu pecah lobang pasal assembly sekolah (spy budak asrama sempat gunting rambut)
ni mesti kes rambut panjang
3. engko mengaku bukan bdk jawa ("mak bapak aku yg jawa, bukan aku"..he he)
kawan honey pun ada sprang mcm ni…
4. kita kena kejar dgn pak guard (sbb keluar weekdays)
kalau honey boleh ‘goda’ abg guard tu…
5. kita jln kaki dr odeon seremban ke asrama (curi keluar tengok midnight show)
tk manila odeon, skrg ciniplex
6. team takraw jadik state champion (aku feeder, nko tekong, adi killer)
respek…
7. engko berkenan kat su***, budak kelas aku (mentang2la dia cun)
cun mcm honey ke?
8. aku jadik posmen engko (letak surat dlm meja & beg...he he)
mesti kena belanja mkn ni…
9. engko frust sbb su*** jatuh hati kat posmen tu (akula...)
jelesnya honey…
10.aku sorang aje tau engko sebenarnya dh ade awek (budak linggi)
skrg semua dh tau secret tu…
11. awek engko tu lebih tua dpd engko (setahun je...apa ada hal)
usia bkn halangan, kl dh cintan
12.kita tumpang pernah rumah sewa kengkawan (sbb kena gantung sekolah/asrama 1 minggu - kes rokok)
eee…nakalnya
13.kita berdua tahu pasal kes bakar bilik guru...syhhh!
honey nak report polis…hello polis!
14.warden azmi panggil semua turun tgh mlm buta pasal kes breakdance (yg jadik kegilaan waktu tu, usung mini compo ke hulu ke hilir...uarh kelakar)
skrg hip hop atau scuffle la…
15.semua pelik kenapa warden baru, utz megat, mesti bagi contoh nama aku setiap kali bagi briefing (aku pun tk tau kenapa...anak2 dia kecik lagi!)
nk buat menantu la tu…
16.ramai jeles sbb budak2 sabah tu rapat dgn engko (aku tau sbb engko pernah bwk diorang beraya kat kg engko sbb kesian diorg tk dpt balik sabah)
baiknya abg jali ni…
17.satu asrama turun tengok azura kat odeon (lepas tu gaya berjln pun dh jadi mcm zek (jamal abdillah))
filem azura sampai skrg boleh lyn
18.aku masuk U, engko masuk maktab jadik cikgu
nakal2 pun blh masuk u gak, respek la
19.engko kawin dgn budak linggi tu (aku dtg kenduri engko, naik motor dr kampus)
dulu pun dh ada mat rempit yek…
20.last sekali aku jumpa engko kat bagan lalang (bwk rombongan sekolah pergi berkelah...tkde tmpt lain ke?)
camne boleh jumpa kat situ…heran nye

tg shaaban said...

honey,
updatela blog u tu!

rosa said...

Un saludooo