dua gadis manis dan sebuah kereta

Nov 17, 2009

semasa menuju ke kereta rkn sekerja selepas keluar mkn tengah hari semalam, aku ternampak dua org gadis manis sedang terkial-kial utk mengeluarkan kereta dr parking. bukanlah krn mrk tdk mahir. ttp sbb ada sebuah kereta (suzuki swift, wre 833) yg diletakkan oleh makhluk tak berotak & pentingkan diri di tmpt yg tdk sepatutnya. hinggakan memberi kesukaran kpd org lain.

aku boleh saja berlalu pergi, lagi pun waktu rehat mkn tgh hari hampir tamat. kena masuk ofis semula. ttp melihat kelibat gadis manis yg cemas & gelisah tentu sj membuatkan aku tk sampai hati. mrk tk mintak pun pertolongan aku. lalu aku menghampiri mrk. aku katakan pd lady driver itu utk mengundur keluar keretanya mengikut gerak tgn & tunjuk arah aku. ttp mengarahkan org tdk semudah mengendalikannya. beberapa kali dia cuba, ttp gagal. lalu dgn nada bagai memohon simpati si gadis td meminta aku sendiri duduk di tempat pemandu. sambil dia & rakannya memberikan panduan. manakala rakan sekerja aku, jadi polis trafik, menahan laluan kenderaan lain.

yep, memang sukar, dgn ruang yg sempit, kereta yg kita tk pernah aku kendalikan & di belakang pulak ada kereta menghalang. tapi tkkanlah aku nak katakan "tidak" pd dua org gadis itu. lalu aku gunakan segala skil pemanduan & pengalaman aku utk akhirnya mengeluarkan kereta itu dpd petak parkingnya. tak dpt aku bayangkan kalau aku gagal. aku takda pilihan lain, mesti boleh, kalau tak, tak gunalah skil memandu yg aku ada sepanjang memandu hari-hari sejak berpuluh thn itu.
ternyata sekali itu mendtgkan kelegaan pd 2 gadis manis, cantik & bergaya itu. berkali-kali mrk mengucapkan terima kasih pdku. spt mrk jgk, ia memberi kepuasan & kelegaan pdku krn dpt membantu org lain dlm kesusahan. bantuan aku hulurkan atas dasar simpati & ikhlas. tanpa prejudis. ataupun semata2 krn mrk cantik & lawa.
ooops...oklah. ada sikit.

19 refleksi:

tdevaraj said...

You tak apa-apakan kereta WRE833?

tg shaaban said...

kalau drivernya, awek cun, seksi, bergaya...tak jadilah!

editor kampung said...

tu yg kadang2 buat kita naik angin. kita puas pusing2 cari parking. org lain senang2 aje parking tak tentu hala. kadang2 blocking pulak tu.selfish la..

suriahoney said...

ni yg buat i jelous tau. i pun cun, seksi, bergaya gak. takde sapa nk tolong i.
gentleman la you ni. i like!

tdevaraj said...

TS...kau nak jadi gentleman dengan orang cantik aje ke? Tengok tu, ada orang dah komplen. Kalau nak tolong, tak cantik pun kena tolong. Baru dia orang kata you gentleman

suriahoney said...

ewah,provoke nampak!
i ni pompuan melayu terakhir tau cuma seksi sket je...

tdevaraj said...

provoke, tak.
Usik ye.

TS..pompuan seksi kau tolong tak? Baik kau tolong, maklumlah versi terakhir. Precious tau...

suriahoney said...

species mcm i dh pupus dh di dunia yg fana ni (cewaahh!...)
tinggal sorang jek.
cepat offer ni!
utk gentleman mcm bangsawan nilai je, yg lelain boleh blah...hu hu hu

tdevaraj said...

TS..cepat-cepatlah terima offer sebelum spesies terakhir pupus. Kau nak muziumkan dia supaya jadi tatapan generasi akan datang? Kawan aku Kurator Muzium. Aku boleh perkenalkan kau kat dia untuk belajar ilmu mengawet supaya boleh TS dapat awetkan spesies terakhir yang sket seksi ni.

Itu yang dapat ku tolong..kau gentleman, aku roughman :)

suriahoney said...

mana leh msk muzium kalau seksi...

roughman konon, ntah2 lembut mcm cheese...auw! tak rela

tdevaraj said...

TS...kau kerabat mama juwie pun jadi peminat kau lah! Memang kau gentleman yang hebat.

yang seksi lah masuk muzium. Baru tarik ramai pengunjung....kalau tak caya, pi lah (bukan kuala pilah!) Madame Tussaud.

suriahoney said...

tk suke la roughman ni. sik cite psl muzium.
abg bangsawan = gentleman
bile nk belanje mkn, dh bodek habih ni!

tg shaaban said...

honey,
gi blk, update blog you tu. dh bersawang...
td,
gi blk, tengok anak2 yg 6 org kt rmh tu...
ha ha ha

tdevaraj said...

TS...kau tolonglah wanita melayu terseksi terakhir menulis dan mengupdate selalu..berbaktilah kat dia....so, kau pi lah lunch dengan dia. Lepas tu, usahkan dia, anak-anak dia yang setengah dozen pasti mahir berblog :)

suriahoney said...

1/2 dozen?
i masih suci, bersih, wangi, molek, comel, putih...anak dara pingitan.
tapi tetap seksi!
jgn samakan i dgn you yg anak 6 tu, dasar tak sedar diri!
anak dh satu gerabak, nk menggtal!
nk ngorat anak dare1
padan muke, he he he...

tdevaraj said...

tadi kata TS gentleman. Sekarang...
donia oh donia

suriahoney said...

roughman,
you baca blk komen bangsawan tu...
dia tkde kena mengena dlm filem ini.
kui kui kui

tg shaaban said...

TD,
honey perli you la...bukan aku.
dia main2 je tu jgn ambik hati.

tdevaraj said...

Adooi kantoi..aku baca baris pertama bersawang ..tak nampak td lepas tu..

TS..takkan stop kat enam aje..tulis ajelah beberapa dozen ke..hehe

Aku tak ambik hatilah..rasa kelakarlah heheh