~ petikan hari ini ~

Aug 6, 2010

1. "kalau dia betul-betul nak blah, sepatutnya dua bulan terakhir ni, dia sibuk sediakan penggantinya."
2. "i had a stinking feeling that he'll stay"
3. "dengarnya dia tengah melobi untuk sambung"
4. "dulu dia kata nak habiskan cuti, sebelum habis tempoh, sekarang dia kata nak biar cutinya burned. ada udang sebalik mee ke..."
5. "cakap je, bila dah dekat nanti dia bagilah alasan itu dan ini...kononnya arahan orang atas"
6. "jangan yg datang lebih teruk nanti dah la..."
7. "dia bukan buat apa-apa pun, ada dengan takde sama aje..."
8. "kalau dia stay, aku cari kerja tempat lain la..."
9. "hari tu keluar dari bilik big boss, dia ceria je..."
10."confirmed ke dia tak nak sambung?"

persoalannya, siapakah 'dia' dalam petikan di atas?
kenapa kebanyakannya bersikap negatif?
teori yg mana satukah yg betul?
tunggu 2 bulan dari sekarang, atau mungkin lebih awal...!

2 refleksi:

tdevaraj said...

TS...kau haraplah peminat fanatik Ronaldo jadi bos you...

tg shaaban said...

anubody else will do...